Tag: Смяна на предназначение, Проекти по всички части цена, Архитект, Архитект–София, Смяна на предназначение цена, Архитект София, Проекти по всички части, Преустройство, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Преустройство цена

Преустройство на таван

Методи за преустройство на съществуващ таван в подпокривен етаж посредством капандури и надстрояване:

Голяма част от къщите, блоковете и кооперациите, издигнати преди много години разполагат с просторни тавани, които не се ползват с пълния си капацитет. Причината е в строителните похвати, които налагат наклон на покрива в диапазона от 30% до 50%, поставянето на конструктивни компоненти като греди и колони, отсъствието на топлоизолация и прозорци.

 

На този етап все повече хора искат да превърнат таванските посещения в ателие и като цяло да използват светлите подпокривни етажи за нещо пълноценно. Прогресът на строителството като цяло дава възможност да се използват много добри методи при преустройството на тавански помещения: по-леки материи, по-надеждни похвати за отводняване и осветеност – капандура (вертикален прозорец със собствен покрив) и табакера (прозорец в равнината на покрива), също така и ефикасни топлоизолации.

Ползването на капандура е позволено при спазването на регламентираните норми в българското законодателство. В повечето случай се получава така, че допустимата височина за постройката е увеличена след строителството й (съобразно новите устройствени планове на района, преминаване на квартала от ниско към високо застрояване). Причината за това е, че в някои отношения се изискват допълнително увеличаване на площта посредством надстрояването на нови етажи.

Имайте предвид, че за да бъде извършени такова преустройство е необходимо да имате одобрен от общината проект, също така и ако имате съсобственици да поискате позволението им.

Естествено, допълнителна площ носи много облаги и в повечето случай се преобразява в изискани студия и ателиета, които се отдават под наем и носят допълнителен доход на собствениците. Съвременното название за това е „лофт“ и означава преустроено в жилище търговско или таванско помещение.

 

insgsmseoseosuplementfurniturecleaningmoversparfumsarchitectnewssportsgsmkeyautocleaningshortletsrentacar


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164