Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Готов или индивидуален проект - 3 аспекти върху, които да помислите

Предварителната подготовка

Желателно е преди да пристъпите към построяването на сграда, идеята ви да бъде много подробно описана. В описанието трябва да присъстват:  

* функции и брои на стаите,
* размери и площ,
* материали и конструкция,
* снимков материал и статии, които да дават "образ" на идеята.

Детайлното описание на вашата идея ще бъде от голяма полза при избора ви на архитект, които заедно с проектантския си екип да ви даде най-добрата оферта.


Друга причина да го направите е, че в последствие ще послужи за изготвянето на заданието за проектиране.

* желателно е преди архитекта да започне с проектирането, вие да имате много ясна и конкретна идея за бъдещата сграда. Ако тя е с търговска или промишлена цел, то вие би трябвало да сте съставили бизнесплан, който да дава отговор на икономическите въпроси.

Ако го съставяте успоредно с проекта на сградата, може да повлияете на заданието на архитекта, който вече вече е направил своите проектантски разработки.

* Осигуряване на най-важните документи - документ за собственост, скици, извадка от действащ ПУП или виза за проектиране и пр.
 
Проектирането

- Някои хора се спират на готов типов проект с идеята, че си спестяват по-високата стойност на индивидуалния  проект. В голяма част от случаите, готовият проект търпи промени, било то, защото вие искате или заради необходимостта от приспособяването на проекта към терена. Тези допълнителни усилия се заплащат допълнително, което от своя страна изравнява стойността на двата типа.

* Ако сте се спрели на  индивидуален проект, ви препоръчваме да обърнете необходимото внимание за съставянето му. Проучете внимателно няколко оферти и се спрете на архитекта, който смятате, че ще извърши  работата, която желаете. Уговорете срок, който е напълно достатъчен за съставяне на проекта. Имайте предвид, че колкото по-сложна е сградата, толкова повече време ще отнеме за проектирането й.

* Наблюдавайте как протича процеса на проектиране. Запознайте се с работата на архитекта и ако са необходими промени ги нанесете в най-кратки срокове. Преглеждайте и обсъждайте заедно с архитекта всички идеи.

Нанасяйте промени, когато сградата е  все още върху скицата и не е построена.

Строителството

* Желателно е когато то се извършва да се посъветвате или да наемете професионален консултант. Той може да присъства на срещите ви с архитекта и строителя и да ви консултира при възникнали технически казуси.
  

-->

Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164