Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

От къде да започнем при проектиране на къща?

Да изградим своя дом е мечта на всеки. Преди обаче да преминем към изграждането е важно да минем през стъпката на проектиране на къща.

Само по себе си това звучи плашещо и като "мисията невъзможна" поради огромния характер, който съдържа самото понятие. В следващите редове ще споделим с вас няколко насоки, през които да преминете в проектирането на вашия мечтан дом.

Размер и структура

Първото нещо, върху което трябва да помислите е размерът и структурата. Колко стаи искате да имате и бани? Кухнята с какъв размер да бъде? Изобщо колко стени и помещения са ви необходими. Дали искате къща на един или на няколко етажа или пък нещо по-функционално и компактно.

Дизайн и стил на обзавеждане


Следващата стъпка е и дизайнът и обзавеждането. Важно е той да отразява вашия стил и да изразява това, което сте. Дали ще бъде минималистичен, класически или пък ще искате стъклени стени - това е ваше решение. Обмислете добре как би било най-удобно и хубаво за вас и след това го обсъдете и с проектанта ви.

Местоположение

Следващата важна стъпка е да изберете местоположението. Къде искате да се намира къщата - близо до града или предпочитате по-спокойния селски район. Помислете и се огледайте около вас какво има и какво се предлага.


Бюджет

На последно място, но не и по важност - средствата, които ви трябват за осъществяване на проекта. Със собствено финансиране ли ще направите къщата или ще теглите заем? Каква част ще е самоучастие и каква кредит? Какви са условията на банката? Това са неща, които трябва да знаете, преди да сте взели своето решение за проектирането на къщата. Ако сте се спрели на варианта със заем, то трябва да проверите и какви са условията за отпускането му и след това погасяването.

 


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164