Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Преустройство на търговски обекти

Процедурата преустройство на търговски обект се извършва когато е необходимо да се смени статута на дадено помещение. Следователно, ако вие разполагате по начални данни с офис и в нотариалния акт е заложено, че пространството е такова, но желаете да го преструктурирате в търговски обект, като кафене или салон за красота, Вие трябва да го преустройте.


Преустройството два основни елемента: технически и юридически.


Юридическата част налага документално изясняване на сегашния статут на вашия обект- търсят се одобрени строителни книжа, разрешение за ползване на обекта или сградата, в която се намира, документи за собственост, съгласие на съседи ако е необходимо и др.


След изясняване на юридическата част може да се пристъпи към техническата.
Тя включва изготвяне на проектна документация, доказваща, че пространството може да се използва функциите, които се очаква да изпълнява. Всички изменения, които е необходимо да се извършат, за да отговаря на изискванията, отговарящи за новото му предназначение се отразяват.


Юридическата част включва следните документации:


• Архитектурна,
• Конструктивно становище,
• Електроразпределителни дружество,
• Водоснабдяване и канализация,
• Отопление, вентилация и климатизация,
• Пожарна безопастност,
• План за безопастност и здраве,


В зависимост от специфичността може да се наложи и други документи да се извадят.


Юридическата част е необходима, за да може да бъде доказано, че обекта отговаря на изискванията и може да се издаване на първия главен документ от цялата процедура - „Разрешение за строеж”.
Издаването на разрешението за строеж позволява да бъде започнато и самото преустройство. След приключването му се стартира и втората фаза от процедурата - „Въвеждане в експлоатация”.
Когато обекта е преустроен се набавят и комплектна от документи, доказващи изпълняването на изискванията на проектната документация. Те се разглеждат и одобряват от съответния орган и се пристъпва към издаването на последния и най-значим документ „Удостоверение за въвеждане в експлоатация”.


Архитектурно бюро Техно Пол Бг разполага с опитни архитекти и инженери, специализирали се в предпроектното проучване. Ние ще преминем през безкрайните процедури за получаване на разрешение за строеж. Потърсете ни адрес: гр. София, ж.к. Дружба 2, "Цариградски Комплекс", бл. 283, до вход А, офис 30 или ни се обадете на +359 889 919 722 и +359 878 820 106.
Техно Пол Бг сме насреща винаги когато ви е необходима информация за цялостни архитектурни решения.

 

-->

Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164