Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Проектиране на къща

Ако сте на етап от живота си, в който е дошло време да имате собствен дом, но амбициите ви не се простират до закупуване на готово жилище, а до изграждането му според вашите изисквания и очаквания, вероятно мислите за проектиране на къща. В случай че тази идея се върти в главата ви, ще ви разясним основни стъпки и моменти, които могат да ви насочат към процеса, през който предстои на преминете, ако изберете да създадете своя мечтан дом от нулата.

 

Проектирането на собствен дом е изключително важна инвестиция, на която трябва да отделите достатъчно време. Голяма част от това време ще измине в избиране на подходящо парче земя, на което искате да бъде създадена вашата къща. Изберете града и съответното място, което разбира се трябва да бъде свободно и подходящо за строеж. Обърнете внимание дали големината на парцела е подходяща, каква гледка ще имате, има ли наблизо вода, скален масив или нещо, което би могло да ви създаде неприятности вследствие на определени природни явления.

Ако сте си отговорили на тези въпроси и сте стигнали до положителни заключения, време е да потърсите архитект, който да се заеме с проектирането на къщата.

  • Направете проучване, вижте кои са най-търсените фирми или индивидуални специалисти, предлагащи тази услуга, може да разгледате портфолио или да видите отзиви на клиенти, които вече са получили своя мечтан дом или офис. Важно е да изберете експерт с богат опит, защото проектирането на дом не е лесна задача, освен това вероятно ще имате специфични изисквания, които той трябва да изпълни.
  • Насрочете среща, за да се видите с архитекта и да обясните изискванията си. Важно е да обясните подробно желанията си, за да може човекът да разбере и да ви кажем дали проектът може да бъде изпълнен. След като стане ясно, че това е възможно и ще работите заедно, архитектът се заема със задачата да проектира и създаде вашия дом според всички законови наредби, вписвайки се в бюджета, който е бил изготвен. Хубаво е да предвидите такъв и за неочаквани разходи, които могат да възникнат като довършителни работи, такси и други.

Един архитект може да бъде полезен, освен с чертежите, и с доста други важни неща като проектиране на водоснабдяване и електрическа мрежа, вентилация, безопасност, подбор на материали и други. Освен това, той е човекът, който ще ви помогне да определите до точност квадратурата на своето жилище. За това имат значение броят на стаите, а за тях – членовете на домакинството, което ще живее там. Подберете мъдро големината, за да имате уютен дом, в който ще се чувствате комфортно.

Според стаите и тяхното предназначение ще бъде определена и необходимостта от осветление. Трябва да помислите и за отоплението – какво желаете да ползвате. Това е важно, за да се знае какво място ще бъде усвоено за отопляване.

Преди да започнете със строежа, ще би бъдат необходими основни и задължителни документи.

Това са скица и договори, сключени с мрежата за електроснабдяване и водоснабдяване. Когато предоставите тези документи под формата на проект за къщата в съответната община на вашето населено място, трябва да получите разрешение за строеж и работата по вашия нов дом да започне.

Проектирането на къща може да бъде вълнуващо преживяване, пълно с напрежение, но и със спокойствие, защото ви предстои на видите дома на мечтите си, реализиран пред вас. Може да потърсите идеи и вдъхновение от снимки в различни списания или сайтове. Така ще допълните представите си за идеалния дом, а и ще ориентирате архитекта. Има различни стилове къщи, може да изберете и съчетание от такива. Няма невъзможни неща, стига да сте избрали професионалист, който да се заеме с проектирането на вашата къща. Затова потърсете усърдно – всичко започва от архитекта.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164