Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Проектиране на къщи – 8 въпроса на които да си отговорите

Проектиране на къщи. С какво трябва да сте запознати, преди да стартирането проектирането?

Архитектите имат нелесната задача да изготвят един наистина качествен и съобразен спрямо изискванията на клиента и нормативните уредби проект за къща. За целта той трябва да положи всички усилия, за да разбере от какво наистина има нужно клиента.

Тази статия ще ви даде някакви насоки от къде точно да започнете и какви въпроси да си зададете. По този начин вие ще бъдете подготвени с отговорите, ще имате изграден инвестиционен план и най-важното ще намерите най-добрите решения за проектирането.

 

 1. Определете с какъв бюджет разполагате

Тази точка не случайно в първа в списъка. Невъзможно е да изградите къща, без да имате наличните ресурси.

Добре структурираният проект за къща ще ви помогне много в изграждането на финансовите и конструктивни избори.

Препоръка: освен за строителството на къщата си заделете и допълнителните разходи, като таксите в общината, самото проектиране, финални доработки и т.н.

 1. Определете квадратурата

Втората стъпка след определяне на бюджета е избора на релевантна за вас квадратура, която е да е съобразена с настоящите и бъдещите членове на семейството.

За да определите количеството на помещенията, квадратурата им и самата  функционалност ви препоръчваме да се допитате до архитект.

 1. Какъв период от време ще прекарате в различните помещения на дома ви?

Определянето на тази точка ще ви даде насоки да изградите добра и естествена осветеност на стаите, площта и разпределението им.

 1. Каква е вашата рутина? Повече ли време прекарвате вкъщи? Хоум офис ли сте? Какво обичате да правите през свободното си време?

Изготвянето на проект за къща е като подготвянето на новата колекция на Диор – всичко трябва да бъде изпипано до последния детайл и съобразено спрямо индивидуалността на хората. Всеки човек е различен, което ни довежда до мисълта, че дома му е отражение на характера, навиците и начина на живот.

 1. Във вашето семейство има ли човек, който да не се справя с мобилността? (замислете се и в по-дългосрочен план)

Определянето на тази точка ще ви помогне да определите колко етажа ще бъде къщата и какъв ще бъде най-правилния подход. Имайте предвид, че в някои случаи жилищата с голяма денивелация не са подходящи за хора, които имат проблеми с мобилността.

 1. Разгледахте ли каталози, които да ви насочат към определяне на стила ви?

За правилният избор на стила на дома ви ще ви помогне качественото архитектурно студио.

 1. С какво време разполагате?

Тук трябва да сте наистина много търпеливи, защото проектирането е бавен метод. В повечето случаи става въпрос за около 3-4 месеца, но като прибавим и одобряването в общината този период може да се повиши значително.

 1. Как ще отоплявате помещенията?

От определянето на отоплението зависи и квадратурата на помещенията, които ще използвате през зимния период.

Бонус: От къде да черпите вдъхновение

 • Гугъл

Къде другаде, ако не там ще намерите отговор на всичките ви въпроси.

 • Пинтерест

Най-обширното място от където да намерите вдъхновение.  

 • Archdaily

Този архитектурен блог ще ви даде много идеи за модерни дизайни и куп  интересни ръководства.

Екипът на Технопол БГ e изграден от опитни архитекти и инженери с проектантска правоспособност, които ще ви помогнат за набавянето на всички нужни документи до самото получаване на разрешение за строеж.

 

 


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164