Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Проектиране на къща – пътят към сбъднатата ти мечта

Домът не е просто сграда, а мястото, което е създадено специално вас.

Проектирането – първата стъпка към мечтата за свой дом

 

За да бъде осъществена тази мечта е неоходимо да се премине през един не лек път от проектирането на къщата до финалното и застрояване. Архитектурно студио „Техно Пол БГ“ представя през какви стъпки се преминава, преди реализирането на строежа:

Какво трябва да направя преди проектирането на къщата


Преди всичко трябва да изберете мястото, където искате да се построи сградата. Друго нещо, с което трябва да се съобразите е терена:


• дали местността не е близо до свлачища
• има ли водоснабдяване, канализация и ток
• има ли път до сградата


Следващата стъпка е да извадите скица-виза на терена, където най-подробно е описано какво и колко се разрешава да застроите.
Ако до тук всичко е изпълнено според изискванията, може да преминете към избор на архитект.

Изборете проектанта, който ще изготви вашия проект за къща


Проектирането на сграда не е просто нанясянето на няколко чертежа върху лист хартия. Трябва да намерите най-добрия архитект, който да е готов да реализира всяка ваша идея. Направете проучване и се спрете на архитект с дълъг опит и добри отзиви. Разгледайте портфолиото му и вижте дали това, което той създава ви харесва. Уговорете си среща, за да бъдете сигурни, че той ще изпълни всяко ваше желание, без да се налага ви е да правите някакви компромиси.


Следващата стъпка е той да ви представи персонален проект за къща, който да се доближа до вашите представи, да бъде съобразен с всички закони и да отоворя на бюджета ви. Архитектът отговаря както за съставянето на плана, така и за склюването на договори с ескплоатационите дружества, осигуряването на безопастността и подбора на строителните материали.


Набавете документите, необходими за спазването на изискванията за строеж на сграда


Документите, необходими за стратиране на простирането са:


• Кадастрална скица (изиска се от някои общини)
• Скица-виза
• Изготвяне на договори с ескплоатационите дружества – Електоразпределение и ВИК


Проектирането стартира след изготвяне на цялата документация, но понякога дейностите се изпълняват успоредно.


След като техническият проект е готов, той трявба да се подаде в общината за одобрение и получаване на разрешие за строеж.


Архитектурно бюро „Техно Пол БГ“ е насреща и сме готови да преминем през всички стъпки, за да може в крайна сметка вие да получите мечтания дом. Ние ще преминем през безкрайните процедури за получаване на разрешение за строеж. Потърсете ни винаги когато ви е необходима информация за проектни по всички части, както и представяне пред компетентните органи за получаване на разрешение за строеж.

................................


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164