Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Проектиране на къщи – характеристики и методология

Архитектурно студио “Технопол БГ” ЕООД разработва множество  проекти, сред които са и еднофамилните жилищни къщи. Нашият подход към проектирането на къща включва:

  • Индивидуални решения
  • Иновативен подход
  • Конструктивни и цялостни решения.


Проектирането на къщи е част от определянето на функционалното предназначение на обекти и е отправната точка за изграждането на дом и полагането на основите му. За определянето на характеристиките на проект за къща е необходимо преди всичко да дадем отговор на въпроса: Що е то индивидуален проект?


Индивидуалният проект за къща е плод на вижданията на хората за комфорт, уют и безопасност, представени през призмата на  архитектурните форми, вътрешните пространства и конструкцията. Домът не е само място за пренощуване, а много повече. Той трябва да съчетава горепосочените качества, за да донесе чувство на пълноценност и удовлетворение.


Думата „къща“ може да се тълкува по много различни начини именно, защото всеки човек има индивидуално мислене.


Точно тази специфичност стой зад разработването и методиката на проекта на къща.


От тук идват и разликите в методологията на проектирането на къща и жилищна сграда. Ако при първият вариант е необходимо да се съобразяваме с изискванията на едно семейство, то при втория, трябва да се задоволяват нужните и потребностите на цяла група от хора.

Това по никакъв начин не определя, че проектирането на къща е по-сложен процес от този на жилищните сгради. В крайна сметка резултатът ще бъде постигнат чрез идентифициране на различните цели и прилагане на правилните методи за постигането им. 


Индивидуалният подход в проектирането до много голяма степен обособява тези два различни раздела в самостоятелни направления.


Ето защо при изготвянето на проект за къща, ние винаги прилагаме нестандартни методи за архитектурните, конструктивните и проектните решения на обекта.


Мечтаният дом не е илюзия. Ние превръщаме теза идея в реалност!


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164