Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Проектиране на къща – какво трябва да знаем?

На път сте да сбъднете една от най-съкровените си мечти - да имате собствен дом, но не знаете от къде да започнете. Тук ще прочетете с какво първо ще се сбъдвате когато сте решите да се захванете с тази не лека задача.

 

Но, първо нека да изясним що е проектиране?

Включва всички процеси, обхващащи създаването на план за сграда, нейната  функционално и дизайн, цялостната конструкция и разбира се определяне на бюджета.

Защо е важно този процес да бъде да качествен и отговарящ на всички изисквания?

  • За да се не получи накрая, че имате една напълно нефункционална, и надхвърляща бюджета сграда.
  • За да си спестите всички излишни главоболия инвестирайте в един добър проект. Крайният резултат ще удовлетвори всички ваши желания, съобразени с най-новите тенденции в архитектурата.

Какви са етапите на проектирането на къща?

Инвестиционен проект – етап първи

Събиране на цялата изходна документация за проектирането

Документацията е необходима на квалифицирания проектант, за да бъде наясно с всички възможни проблеми, свързани с инвестиционните ви проекти. Цялостната изходна документация включва:

Скица на имота:

  • скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър;
  • комбинирана скица от регулационния и кадастралния план (съставя се от инженер-геодезист);
  • ако дадения район не разполага с кадастрална карта, скицата се получава от администрацията на общината.

Виза за проектиране или действащ ПУП:

  • получава от администрацията на общината

Изготвени договори от експлоатационните дружества:

  • Електроразпределение
  • Водоснабдяване и канализация
  • Топлофикация
  • Газификация и т.н.

Геодезическо заснемане на терена

Съставя се от инженер-геодезист, който прави измерване на повърхността на парцела, заедно с всички акуратни данни за размерите, релефа, наличието на наклон и постройки, както и едрата растителност. 

Идеен проект

Това е следващата стъпка след  събирането на документацията и при нея се подготвят всякакви разновидности на постройката, за да може тя да покрива на бюджета и нуждите ви. И най-вече да отговаря на идеята за мечтания ви дом, а хората, които ще сбъднат тази мечта са архитектите.

Знайте, че процеса може да отнеме дълго време, като тук най-важното е крайния резултат, който трябва да покрива идеята за мечтания ви дом.  

Ако желаете вашият идеен проект, може да включва 3D визуализация на къщата, така че да я „видите в цялата и светлина“.

Технически проект

Вече имаме идеята за проекта и следва техническия етап, при който нашия екип изпраща готовия проект към инженерите, за да проследят дали детайлите на конструкцията и изготвената документация от експедиционните дружества е коректна.

Техническият проект се изработва приблизително за 35 дни в  зависимост от размера и трудността на сградата.

След финализиране на всички етапи, ви предоставяме документацията, за да може готовия проект да се предаде за одобрение към Общинската администрация. След като проекта получи одобрение се издава разрешително за строеж, с което вече може да реализирате мечтата си.

Архитектурно бюро Техно Пол Бг разполага с квалифицирани архитекти и инженери, специализирали се в предпроектното проучване и притежаващи богат опит в сферата на инвестиционното проектиране и изготвянето на проект за къща. Разчитайте на нашия професионализъм и извършването в срок на необходимите ви архитектурни и инженерни проектни по всички части, както и представяне пред компетентните органи за получаване на разрешение за строеж.

С наша помощ ще сбъднете мечтата си да имате красив, функционален и модерен дом!

 


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164