Tag: Проекти по всички части, Проектиране на къщи, Проектиране на къщи цена, Проектиране на къщa, Проектиране на къщa цена

Каква отговорност поема един архитект при изготвяне на проект на къща?

Изготвянето на чертеж е първото нещо за което се досеща човек, стане ли дума за отговорностите на архитекта при сформирането на проекта на сградата. Но това не е всичко - архитектурния проект комбинира конструктивността с общите познания в редица области, като се съобразява и с изискванията на нормативната уредба.                                                                                                                                          

Пътят, които се изминава, за да се постигне един стойностен готов архитектурен проект е осеян с предизвикателства. В зародиша е представата на инвеститора, изобразена върху схема на разпределението в зависимост от нуждите му. Способният архитект доразвива творчески идеята на потребителя, като я съобразява както с функционалните и технически изисквания, така и с естетическите. В последствие на това той съставя архитектурните класификации, който сновата върху, която се съставя останалата част от проекта.

В действителност от мига в който се поема уговорката за проектиране, архитектът съгласува цялостната дейност на проектантската група. Всеки един от професионалистите съставя частта, за която е отговорен, но в крайна сметка архитекта съгласува работата си и с колеги си. За да се вземат адекватни становища, не са малко обстоятелствата, в които се извършва корегиране на първоначалните класификации, отхвърля се даден архитектурен детайл или се замества с друг. Промените се налагат, за да може бъдещата постройка да е функционална и изискана.

Какви са отговорностите, които поема един архитект при изготвяне на проект на къща?

Архитектът се съгласува с инвеститора на всяка междинна фаза от проектирането, като едновременно изготвя и 3D визуализации, допринасяйки с тях за по-доброто усещане на структурата и обема във вътрешната част на сградата. 3D визуализациите представят как творчески е доразвита първоначалното желание на потребителя.

Задълженията на архитекта не се изчерпавам само с изпълнението на готовия проект. По време на строителните дейности, той проследява изпълнението му. Архитектът координира работата на доставчиците, изпълнителите и инвеститорите и проследява прецизното реализиране на проекта. Към отговорността на творчеството се добавя и мениджърството. В крайна сметка архитекта ръководи цялостното изпълнение на проекта.

Всяка сграда носи почерка на архитекта си. Макар усилената съвместна дейност с всчки участващи инженери, под проекта е името на архитекта. Той носи истинко признание само в случайте, в които твореца е извършил акурактно своите задачи.


Warning: preg_match(): Unknown modifier '/' in /home/tehnt7nc/public_html/plugins/system/cache/cache.php on line 164